Meer Dan 50 Miljoen CyanogenMod-Gebruikers

CyanogenmodHet lijkt er op dat alternatieven voor de standaard Android-versie steeds populairder worden. De meest bekende versie, CyanogenMod is in een jaar tijd enorm gegroeid en heeft nu meer dan 50 miljoen gebruikers.

CyanogenMod is een aangepaste variant van Android met veel extra handige functies en zo weinig mogelijk toevoegingen die het besturingssysteem langzamer maken. Cyanogen, het bedrijf achter de ROM heeft in het afgelopen jaar verschillende deals gesloten met smartphone fabrikanten om de ROM standaard op hun smartphone te installeren. Zo is CyanogenMod onder andere te vinden op de OnePlus One.

Eén jaar geleden melde Cyanogen dat er ongeveer 10 miljoen CyanogenMod-gebruikers waren. Eén jaar later is dit aantal gestegen tot boven de 50 miljoen. De softwarefabrikant heeft eerder al laten weten aan nog een andere ROM te werken zonder de applicaties van Google.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Skoo schreef:

    idd een heel fijne custom rom. installatie op een unsupported phone/tablet kan echter tricky zijn. en het aantal supported modellen is relatief beperkt. tip voor newbies: kijk eerst welke phones gesupport worden en maak daar een keuze uit.

    NB: er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen diverse builds. De laatste is vaak niet de beste 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.