Amazon Ontslaat Werknemers Vanwege Gefaalde Fire Phone

Amazon Fire PhoneIn juni vorig jaar presenteerde Amazon een nieuwe smartphone die onder andere is voorzien van een “3D-scherm”. Helaas voor Amazon is de smartphone nooit een succes geworden en moet het Amerikaanse bedrijf voor het eerst in 11 jaar mensen ontslaan in het ontwikkelcentrum Lab126.

Dit meldt The Wall Street Journal, maar Amazon wil zelf niet op dit bericht reageren. Ontslagen werknemers zouden zijn gevraagd om een geheimhoudingsverklaring te tekenen. In ruil hiervoor ontvangen ze een afkoopsom. Dit is ook de reden dat het niet duidelijk is hoeveel mensen uiteindelijk zijn ontslagen. Lab126 had ongeveer 3000 werknemers.

Amazon was eerder nog van plan om een opvolger van de Fire Phone te ontwikkelen, maar na de tegenvallende verkoopcijfers en negatieve reviews heeft Amazon dit voorlopig uitgesteld. Ook andere projecten zouden zijn geschrapt of lopen vertraging op. Zo zou Amazon werken aan een slimme stylus met de codenaam Nitro, een beamer met de naam Shimmer en een 14-inch tablet (Project Cairo).

Uiteraard gaat Amazon wel verder met de succesvolle Kindle tablets en E-readers. Zo hopen ontwikkelaars van Lab126 onder andere een batterij te ontwikkelen voor een e-reader die maar liefst 2 jaar mee moet gaan op één enkele laadbeurt. De huidige batterij in de e-readers gaan zo’n 6 weken tot twee maanden mee.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.