Steeds Meer Mobiele Betalingen In Nederland

OlimpicshopUit de meest recente kwartaaleditie van de Mobile Payments Index (MPI) blijkt dat wereldwijd 27,2 procent van alle transacties bestaat uit mobiele betalingen. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar lag dit percentage nog op 25,8. Ook in Nederland worden steeds meer mobiele transacties gedaan.

In Nederland worden meer mobiele betalingen uitgevoerd dan het wereldwijde gemiddelde, namelijk 29,5 procent. 16,3 procent van de betalingen worden gedaan via een smartphone, en 13,1 procent via een tablet. In heel Europa verliep 28,6 procent van alle online transacties via mobiele apparaten. In Azië is het percentage voor het eerst gegroeid tot boven de twintig procent. In het Verenigde Koninkrijk is het aantal mobiele transacties enorm gestegen en staat met 44,4 procent aan de top.

Gemiddeld gezien werden 66 procent van alle mobiele transacties gedaan met een smartphone. De gemiddelde transactiewaarde van mobiele transacties is in een jaar tijd met 37 procent gestegen naar 28,27 euro. De transactiewaarde van betalingen via tablets en laptops vallen met 32,66 euro en 31,19 euro hoger uit.

Als we Android vergelijken met iOS zien we dat iOS met 65 procent veruit het meest gebruikte besturingssysteem is voor mobiele betalingen. Android is goed voor 34,9 procent. Wel haalt Android de achterstand langzaam in.

bron [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.