Op Deze Manier Kijk Je YouTube Op Je Smartphone Zonder Advertenties

NewPipeDe app van YouTube is niet voorzien van een adblocker. Als je geen advertenties wilt zien dan moet je betalen voor YouTube Red. YouTube Red is echter alleen beschikbaar in Australië, Korea, Mexico, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Gelukkig is er toch nog een oplossing, namelijk de gratis app NewPipe.

NewPipe is een app die je naar YouTube-videos laat kijken zonder een service van Google te gebruiken, waardoor Google het kijkgedrag niet kan volgen. Dat Google het kijkgedrag van gebruikers niet kan volgen is één van de grootste motivaties achter de ontwikkelingen van de app, maar er zijn nog meer voordelen. Zo krijg je geen advertenties te zien wanneer je naar video’s kijkt en kun je een livestream streamen zonder advertenties.

NewPipe staat uiteraard niet in de Google Play Store, omdat de app niet voldoet aan de voorwaarden van Google. Je kunt de app echter wel downloaden via de opensouce app store F-droid of de APK van NewPipe gewoon handmatig installeren. Om applicaties buiten de Play Store te installeren moet je in de instellingen de optie “toestaan om apps van onbekende bronnen te installeren” aanvinken.

via [newsmonkey]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Ron schreef:

    Ik vroeg mij af of je met New Pipe ook kan inloggen met je YouTube account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.