Phantomalert Start Rechtszaak Tegen Google Vanwege Gestolen Kaartdata

Google WazeHet Amerikaanse Phantomalert heeft Google aangeklaagd, omdat Google’s navigatie-app Waze gestolen kaartinformatie zou bevatten. Phantomalert zou dit kunnen aantonen met een uniek watermerk binnen de app. Dit heeft het advocatenbureau Kronenberger Rosenfeld via een persbericht laten weten.

De kaartinformatie zou in 2010 van Phantomalert zijn gestolen. De navigatie-app Waze was op dat moment nog niet door Google overgenomen. Dit gebeurde namelijk pas in 2013. Waze zou de informatie zonder toestemming van Phantomalert hebben overgenomen.

Phantomalert kwam de diefstal alsnog tegen dankzij bewust foutieve datapunten op de kaart, zoals winkellocaties en sommige straten die niet kloppen. Kaartmakers gebruiken dergelijke fouten als een soort watermerk om te achterhalen wie de kaarten zonder toestemming overneemt.

Phantomalert eist naast een schadevergoeding ook dat Google stopt met de navigatie-app Waze. Hoeveel Phantomalert van Google wil is niet bekend. “Onze droom is kapotgemaakt, door bedrijven die profiteren van jaren aan bloed, zweet en tranen van ons team“, aldus Phantomalert-ceo Joseph Scott Seyoum.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.