2 Miljoen installaties van CyanogenMod

Cyanogenmod is de grens van 2 miljoen actieve gebruikers voorbij geschoten, wat nogal een groei is aangezien ze in januari nog maar 1 miljoen actieve gebruikers hadden. Cyanogenmod is de meest populaire, niet officiële Android mod. Wil je graag de installatiestatistieken van Cyanogenmod zien? Klik hier.

Als we naar de statistieken kijken zien we dat er net iets meer dan 1 miljoen officiële installs zijn en ongeveer hetzelfde aantal kangs. Kangs zijn distributies van Cyanogenmod die door de gebruiker zelf gecompileerd zijn. Kortom, Cyanogenmod is snel aan het groeien, erg snel.

Verder kunnen we uit de statistieken afleiden dat ongeveer 50% van alle officiële installatie, versie 9.0 is van Cyanogenmod en deze versie is gebaseerd op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De rest is voornamelijk versie 7.x (Android Gingerbread). Cyanogenmod is een mod van de officiële Android-source met vaak extra features als root-toegang, snelkoppelingen in de notificatiebalk, uitgebreider lockscreen en verschillende theme’s.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.