ZTE: “Ontwerp Nexus 6P Is Gestolen”

ZTE Grand S - Nexus 6PDe Chinese fabrikant ZTE claimt dat Huawei het ontwerp van de Nexus 6P heeft gestolen van ZTE. Het ontwerp van de Nexus 6P lijkt volgens ZTE namelijk precies op het ontwerp van de ZTE Grand S.

Een opvallende kenmerk van de Nexus 6P is de zwarte balk aan de achterkant van de smartphone waarin de camera is verwerkt. Een dergelijke balk is eerder ook al gebruikt bij de ZTE Athena uit 2013, in sommige landen beter bekend als de ZTE Grand S.

ZTE heeft een foto online gezet met beide toestellen naast elkaar. De achterkant van de smartphones heeft inderdaad wel wat van elkaar weg, maar een exacte kopie is het niet. ZTE was eerst boos op Huawei, maar lijkt van gedachten te zijn veranderd en nu juist trots te zijn. “Huawei heeft ons eer bewezen“.

Persoonlijk denken wij dat ZTE misschien wel inziet dat de smartphones niet genoeg op elkaar lijken om een rechtszaak aan te spannen. Om vervolgens alsnog te doen dat Huawei het ontwerp heeft afgekeken en dat ZTE hier juist trots op is, lijkt een makkelijke manier om de smartphone van ZTE even in de spotlight te zetten.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.