Overheid In Verenigde Staten Mag Geen Huawei-apparatuur Meer Gebruiken

HuaweiAlle instanties die in de Verenigde Staten voor de overheid werken mogen vanaf nu geen gebruik meer maken van Huawei-apparatuur. Dit heeft de Amerikaanse overheid besloten. Het land geeft subsidies aan agentschappen die apparatuur moeten vervangen.

De Verenigde Staten heeft een wet doorgevoerd die overheidsinstanties verbiedt om nog langer voor Huawei-apparatuur te kiezen. De wet was in 2018 al goedgekeurd, maar gaat nu pas van kracht. Instanties die momenteel apparatuur van de Chinese fabrikant gebruiken kunnen rekenen op financiële steun van de VS om hun apparatuur te vervangen.

De Amerikaanse overheid doet al langer zijn best om Huawei uit Amerika te houden. Zo legde de VS onlangs nog een handelsverbod vast waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mochten doen met Huawei. Dit handelsverbod is inmiddels versoepeld, maar duidelijk is dat de overheid niks met het merk te maken wil hebben. De Verenigde Staten beschuldigd Huawei namelijk van spionage voor de Chinese overheid. Daarentegen krijgt Huawei in thuisland China juist steun van de overheid, waardoor het bedrijf zich voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.