Huawei Installeert Ongevraagd Quick-app Op Smartphones

HuaweiHet blijkt dat Huawei zonder te vragen de Quick-app van GoPro installeert op de smartphones van de Chinese fabrikant. Huawei heeft in een reactie aangegeven te werken aan een oplossing en adviseert gebruikers om de app te verwijderen.

Heel veel gebruikers, van onder andere de Huawei Mate 10 Pro, de Honor 9, de Huawei P10 Plus en andere Huawei-toestellen, ontdekten de afgelopen dagen dat er een nieuwe app op hun smartphone geïnstalleerd staat. De gebruikers hebben echter helemaal geen toestemming gegeven voor het installeren van deze app.

Het gaat om de Quick-app, een app van het camerabedrijf GoPro. Met de Quick-app kun je foto’s en video’s bewerken. Het is mogelijk om de app te verwijderen, maar je krijgt de melding dat het gaat om een fabrieksversie van een systeem-app. Je kunt de app echter alsnog geheel verwijderen.

Volgens Huawei gaat het om een ‘interne fout’ en werken ze aan een oplossing. Huawei heeft zijn excuses aangeboden en adviseert gebruikers om de app handmatig te verwijderen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.