2017 Is Mogelijk Het Einde Van Sony-smartphones

Sony Xperia Z3+Sony is een groot bedrijf en is succesvol met verschillende producten, waaronder camera sensors en de PlayStation. De smartphones van de Japanse fabrikant zijn echter geen groot succes, waardoor CEO Kazuo Hirai heeft besloten om de smartphonetak nog één jaar te geven om winst te gaan maken. Lukt dit niet dan zal Sony naar “andere opties” kijken.

De smartphonetak van Sony maakt momenteel verlies en dit kan niet veel langer doorgaan, aldus Kazuo Hirai. Als de smartphones van Sony volgend jaar nog geen winst maken voor het bedrijf dan is het goed mogelijk dat het einde van de Xperia-toestellen nabij is. “We zullen ermee doorgaan zolang wij zien dat we volgend jaar quitte spelen. Anders moeten we alternatieve opties bekijken.

Sony heeft altijd al moeite gehad met de sterke concurrentie van bedrijven als Samsung en Apple, maar de afgelopen tijd is er veel concurrentie bijgekomen van Chinese fabrikanten zoals Xiaomi en Huawei. In thuisland Japan heeft Sony een aandeel van slechts 17,5 procent, terwijl dit percentage in Noord-Amerika zelfs onder de 1 procent ligt.

Hirai geeft de hoop echter nog niet op. “Ik heb het gevoel dat er een ommekeer zit aan te komen. Het resultaat van drie jaar reorganiseren laat zich nu zien. Maar we moeten nog een reorganisatie bij smartphones doorvoeren.” Ook een onderdirecteur van Sony heeft laten weten dat Sony zeker niet van plan is om de smartphone markt op te geven. Althans, nog niet.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.