Roamingkosten Verleden Tijd Vanaf Juni 2017

europa-roamingVanaf juni 2017 zullen er geen roamingkosten meer in rekening worden gebracht wanneer iemand een mobiele telefoon gebruikt in het buitenland. Dit geldt voor bellen, sms-berichten en internetverkeer. Dit besluit heeft het Europees Parlement dinsdag gemaakt.

Roamingkosten zijn extra kosten voor het smartphonegebruik in het buitenland. Deze kosten kunnen erg snel oplopen en zorgen voor veel klachten. Het Europees Parlement probeert al langer om een einde te maken aan deze ongewenste kosten en dit lijkt nu te zijn gelukt. Vanaf 30 april 2016 zijn de maximale roamingkosten €0,05 per minuut voor bellen vanuit het buitenland, €0,02 per SMS-bericht en €0,05 per megabyte voor het gebruik van mobiel internet. Het maximumtarief voor inkomende telefoongesprekken moet nog worden vastgesteld. Na juni 2017 zullen de kosten volledig worden afgeschaft.

Telecomproviders kunnen de regels wel aanpassen als ze kunnen aantonen dat de nieuwe maatregelen de binnenlandse tarieven beïnvloeden. Ook mogen telecomproviders extra kosten in rekening brengen, volgens een fair use beleid. Bijvoorbeeld als mobiele gebruikers permanent gebruik maken van roaming. Telecomproviders mogen de internetsnelheid in het buitenland niet hinderen om kosten te besparen.

via [schuttevaer]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.