“Google Gaat Android En Chrome OS Samenvoegen”

ChromebookEr gaan al zeer lang geruchten de ronde dat Google het Android besturingssysteem en het Chrome OS besturingssysteem wil samenvoegen. Dit werd echter altijd ontkend, maar The Wall Street Journal meldt nu dat de fusie in 2017 toch gaat gebeuren.

The Wall Street Journal komt tot deze conclusie aan de hand van de aanstelling van één nieuwe chef voor zowel Android, Chrome OS als de Chromecast. Deze chef, Hiroshi Lockheimer zou één besturingssysteem voor zowel mobiele als desktop apparaten willen maken. Volgens de bronnen zal Google volgend jaar al een preview laten zien van het nieuwe besturingsysteem, dat uiteindelijk in 2017 zal worden uitgebracht.

Het nieuwe besturingssysteem zou meer weg hebben van Android dan van Chrome OS. Android zien we op steeds meer apparaten, waaronder televisies en auto’s. Dit leidt ertoe dat Android Chrome OS op dit gebied verdringt, en daarom zou Google hebben besloten de besturingssystemen dan maar samen te voegen.

Het is niet duidelijk wat er met de Chromebooks gaat gebeuren. Misschien worden deze in de toekomst wel vervangen door “Nexus-laptops”.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.