RF-Capture: Door Muren Kijken Via WiFi-signalen

RF-CaptureAmerikaanse onderzoekers van de Massachusetts Institute of Technology “MIT” hebben een apparaatje ontwikkelt waarmee het mogelijk is om met behulp van WiFi signalen door muren heen te kijken. Vervolgens kan de zogeheten “RF-Capture” identificeren welke mensen er achter de muur staan.

De RF-Capture zendt radiosignalen uit die via diverse lichaamsdelen worden gereflecteerd en teruggekaatst naar het apparaat. Deze signalen worden geanalyseerd aan de hand van de intensiteit van de radiogolven. De RF-Capture in staat het silhouet van het lichaamstype waar te nemen en vervolgens aan hand van armen, handen, hoofd en benen vijftien verschillende mensen met een nauwkeurigheid van 90 procent identificeren. Zo weet het apparaatje dus wie je bent en waar je bent.

De nieuwe techniek is vooral interessant voor de filmindustrie, game industrie en ouderenzorg. Zo is het niet meer nodig om een acteur te voorzien van allerlei sensoren en de kamer van allerlei camera’s. Voor gamers kan het interessant zijn omdat de WiFi-signalen interactie van de gamer kan waarnemen, zelfs als de gamer in een andere kamer zit. Zo kan je bijvoorbeeld acties triggeren door je hand op te steken.

In de toekomst zal deze techniek in verschillende apparaten worden verwerkt. Zo werken de onderzoekers momenteel aan een apparaat voor thuis die het alarmnummer kan bellen wanneer het ziet dat een bewoner gevallen is.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.