WhatsApp Schendt Privacyregels Niet Meer

WhatsAppUit een onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) blijkt dat WhatsApp de privacyregels niet meer overtreed. De afgelopen drie jaar was WhatsApp namelijk wel in strijd met de Nederlandse privacywet.

Iedereen die WhatsApp gebruikt stuurt het bedrijf z’n volledige contactenlijst, inclusief de nummers van mensen die geen WhatsApp gebruiken. Dit was niet toegestaan. WhatsApp heeft nu echter maatregelen genomen, waardoor het bedrijf niet langer in strijd is met de Nederlandse privacywet. 

WhatsApp slaat nog steeds de volledige contactenlijst van gebruikers op, omdat het technisch niet mogelijk zou zijn om de dienst aan te bieden zonder toegang tot de contactenlijst. WhatsApp heeft in overleg met de CBP daarom enkele maatregelen genomen. Zo worden de contactgegevens van niet-WhatsApp-gebruikers bewerkt, waardoor zelfs WhatsApp de nummers niet meer kan lezen. Ook worden deze gegevens afzonderlijk opgeslagen en zijn er slechts een beperkt aantal technici die toegang hebben tot dit gedeelte.

WhatsApp laat ook nog een extern onderzoek doen, om er zeker van te zijn dat WhatsApp niet langer in strijd is met de Nederlandse privacywet.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.