“Google Wil Eigen Chip Ontwikkelen Speciaal Voor Android”

GoogleGoogle wil volgens de nieuwste geruchten samen met andere chipfabrikanten een chip ontwikkelen speciaal voor Android. Google hoopt op deze manier het ontwerpproces te stroomlijnen en het verschil tussen chips te verkleinen. Aldus The Information.

Volgens The Information heeft Google dit najaar gesprekken gevoerd met verschillende chipfabrikanten. Tijdens deze gesprekken heeft Google een aantal eigen ontwerpen gepresenteerd . Google hoopt dat chipfabrikanten deze chips, die volledig voor Android zijn ontworpen, te omarmen. Een belangrijke aanpassing in de chips van Google is de grotere cache-geheugen, een betere verwerking van camerabeelden en de snellere afhandeling van sensoren.

De kans dat chipfabrikanten hun eigen ontwerp zomaar zullen laten vallen voor Google’s ontwerp lijkt echter klein. De fabrikanten verdienen namelijk goed met hun eigen ontwerp en ze moeten betalen om Google’s ontwerpen te kunnen gebruiken. Het is wel mogelijk dat Google in de toekomst eisen gaat stellen voor toestellen met het Android-besturingssysteem, waardoor chipfabrikanten geen keuze meer hebben.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.