Google Verkoopt Elke Seconde Een Google Home

Google Home SpeakersGoogle heeft in een blogpost een aantal interessante cijfers over de Google Home en de Google Assistant bekendgemaakt. Hierin staat onder andere dat Google sinds eind oktober elke seconde een Google Home verkoopt. Dit komt neer op 6 miljoen apparaten in iets meer dan 2 maanden tijd.

De Google Home is een slimme speaker met ondersteuning voor de Google Assistant. Hierdoor kun je de speaker bedienen met spraakcommando’s. De speaker is beschikbaar in drie verschillende formaten: de Google Home, de Google Home Mini en de Google Home Max. Vooral de Google Home Mini verkoopt erg goed.

Google heeft in een bloost aangegeven dat momenteel meer dan 400 miljoen apparaten over de Google Assistant beschikken. Hieronder vallen smartphones, smartwatches, slimme speakers en zelfs koptelefoons. Google Assistant is beschikbaar in 8 verschillende talen, maar er is nog geen ondersteuning voor Nederlands. Google Assistant is het afgelopen jaar enorm gegroeid en kan op dit moment meer dan 1.500 slimme huisapparaten aansturen, van meer dan 225 verschillende merken.

In totaal zijn er “tientallen miljoenen” Google Home-producten verkocht. Sinds de lancering van de Google Home Mini eind oktober verkoopt Google elke seconde een Google Home-product.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *