Details Qualcomm Snapdragon 820-chip Gepresenteerd

Qualcomm-Snapdragon-820Qualcomm heeft in New York details gepresenteerd van de aankomende Snapdragon 820 smartphone-chip. Deze chip zal naar verwachting in een groot aantal toestellen worden gebruikt die in 2016 op de markt zullen verschijnen.

In 2015 heeft Qualcomm slechts één chip voor high-end toestellen uitgebracht, namelijk de Snapdragon 810 Soc. Deze SoC is dit jaar verschillende keren aangepast vanwege het probleem met oververhitting. De Snapdragon 820 is de opvolger van deze chip die 30 procent minder energie verbruikt, waardoor de chip vermoedelijk ook minder warm zal worden dan zijn voorganger.

Qualcomm heeft laten weten dat de Snapdragon 820 SoC een quadcore-chip is met vier Kryo-cores en een kloksnelheid van maximaal 2,2GHz. Deze SoC is  ongeveer twee keer zo snel als de Snapdragon 810 SoC en dankzij de Adreno 530 GPU ook grafisch 40 procent sneller.

Voor het verwerken van camerabeelden heeft Qualcomm QuickCharge 3.0 en een Qualcomm Spectra Image Sensor processor toegevoegd. Hierdoor heeft de Snapdragon 820 SoC ondersteuning voor 28 megapixel camera’s en opnames in 4K. Ook is er ondersteuning voor een display met een 4K-resolutie en kan de chip overweg met de nieuwste LTE-technologieën.

De Snapdragon 820 zal worden geproduceerd op een 14nm Finfet procedé, waardoor de chip door Globalfoundries of Samsung zal worden geproduceerd. Dit zijn momenteel namelijk de enige twee bedrijven die dergelijke chips kunnen produceren.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.