Nieuwe Qualcomm Snapdragon 820-chip Gemaakt Door Samsung

Qualcomm-Snapdragon-820De Snapdragon 820-chip van Qualcomm, die later dit jaar naar verwachting in veel verschillende high-end smartphones zal worden gebruikt, wordt geproduceerd in de chipfabrieken van Samsung.

Samsung heeft dat deze week bekend gemaakt. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal hiervoor de zelfde productieproces gebruiken als de fabrikant ook voor de nieuwste Exynos-chips van Samsung zelf wordt gebruikt.

De techniek die Samsung gebruikt voor het maken van chips is één van de beste dat momenteel beschikbaar is. Daarom heeft de fabrikant vorig jaar ook voor het eerst gekozen om zijn eigen vlaggenschip, de Galaxy S6, niet te voorzien van een Snapdragon-chip. Inplaats daarvan beschikt de Galaxy S6 over een Exynos-chip van Samsung zelf.

Veel fabrikanten besloten vorig jaar om high-end toestellen wel te voorzien van de Snapdragon 810 van Qualcomm, maar dit leidde tot veel problemen. Zo zorgde de chip voor oververhitting. Dit wist Qualcomm later op te lossen, maar alleen door de prestaties van de processor terug te schroeven.

Het lijkt er op dat beide fabrikanten elkaar nu helpen door de opvolger van de Qualcomm 810, de Qualcomm 820, te laten maken in de fabrieken van Samsung. Uiteraard hoopt Qualcomm op deze manier dat Samsung zijn high-end toestellen weer zal voorzien van een Qualcomm-chip.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.