Microsoft Zal Naar Verwachting Groeien Op De Tabletmarkt

Microsoft tabletsMicrosoft is nog steeds niet succesvol op de smartphonemarkt, maar als we Strategy Analytics mogen geloven zal Microsoft de komende vier jaar wel groeien op de tabletmarkt.

De tabletmarkt in handen van iOS zal ongeveer gelijk blijven, terwijl het aantal Android-tablets zal dalen. Dit geeft ruimte voor Microsoft’s Windows Phone, waardoor de marktaandeel van Microsoft volgens Strategy Analytics over vier jaar bijna zal verdubbelen.

Momenteel is 10 procent van de tabletmarkt in handen van Microsoft. In 2019 zal dit percentage naar verwachting groeien naar 18 procent. De marktaandeel van de iPad zal slechts met 1 procent groeien van 22 procent naar 23 procent. Het aandeel van Android krimpt met 9 procent, van 68 procent naar 58 procent.

tabletmarkt statistieken

De groeiende percentage van Microsoft Windows is volgens de onderzoekers vooral te danken aan de goedkopere tablets die de fabrikant op de markt brengt. Let wel op, dit is slechts een voorspelling gebaseerd op statistieken. Het is dus nog maar de vraag of de Android-tabletmarkt inderdaad zal krimpen.

via [webwereld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.