Android Krijgt Toch Geen Donkere Modus

android-nachtmodusVolgens eerdere berichten werkte Google aan een donkere modus voor Android, die in een toekomstige versie van het besturingssysteem zal worden toegevoegd. Nu blijkt echter dat er sprake is geweest van miscommunicatie.

Vlak voor het weekend dook het nieuws op dat Google werkt aan een nachtmodus voor Android, die in Android P zal worden toegevoegd. Bij deze modus krijgen witte kleuren juist een donkere kleur, zodat het prettiger te lezen is in donkere omgevingen. Een medewerker van het Android-ontwikkelteam heeft nu echter aangegeven dat er sprake is van een miscommunicatie.

Inplaats van zelf een nachtmodus uit te brengen heeft Google het voor ontwikkelaars gemakkelijker gemaakt om een Android-app met een donkere modus te bouwen. Steeds meer applicaties zullen binnenkort dus een donkere modus krijgen, maar Android zelf heeft een dergelijke modus nog niet.

Android is al wel voorzien van een andere nachtmodus, die het blauwe licht dat het scherm uitstoot minder vel maakt. Blauw licht vlak voor het slapengaan kan slecht zijn voor de nachtrust.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.