Samsung Vervangt Baas Mobiele Tak Vanwege Tegenvallende Verkoop

Hoofd mobiele divisie SamsungVanwege tegenvallende verkoopcijfers moet JK Shin plaats maken voor Dongjin Koh. JK Shin heeft zes jaar aan het hoofd gestaan van de smartphonedivisie van Samsung. Opvallend, want JK Shin stond ook aan de top toen Samsung uitgroeide tot de grootste smartphonemaker ter wereld.

Dongjin Koh overzag al de ontwikkeling van de Galaxy S6 en Galaxy Note 5, maar krijgt nu de hoogste positie in de smartphonedivisie van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dit besluit zou zijn genomen aan de hand van de matige verkoopcijfers van de smartphones. De verandering is onderdeel van de jaarlijkse managementwijzigingen bij het Zuid-Koreaanse concern.

Shin is samen met BK Yoon nog steeds mede-ceo van het hele bedrijf. BK Yoon zal echter wel vervangen worden als hoofd van de afdeling consumentenelektronica.

Samsung wist de afgelopen twee jaar met de Galaxy S5 en de Galaxy S6 niet het verkoopsucces te herhalen van de eerdere Galaxy S3 en Galaxy S4. Zo schatte Samsung de vraag naar de Galaxy S6 te hoog in, terwijl Samsung de vraag naar de Galaxy S6 Edge te laag inschatte. Hierdoor zijn er te weinig exemplaren van dit model gemaakt. Ook heeft Samsung last van de sterke concurrentie van opkomende Chinese smartphonefabrikanten.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.