Smartphones Steeds Vaker Gebruikt Voor Online Shoppen

smartphone shoppingUit een onderzoek van Gfk, in opdracht van Thuiswinkel.org blijkt dat steeds meer mensen online aankopen doen via de smartphone. In het derde kwartaal van dit jaar bestelden consumenten bijna 2,2 miljoen keer wat met hun mobieltje. Een stijging van 42 procent ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar.

Ook het gemiddeld bedrag van de aankopen is gestegen van 47 euro naar 54 euro. Hierdoor is de smartphone goed voor 7 procent van de totale markt van online aankopen.

Waar de smartphones nog vooral wordt gebruikt om te oriënteren voor een aankoop zien we nu toch ook de ontwikkeling dat er steeds meer via mobiel wordt gekocht”, aldus Gfk-onderzoeker Gino Thuij.

Webwinkels doen het erg goed. Zo werden er in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer dan 100 miljoen bestellingen geplaatst, goed voor een omzet van bijna 11,4 miljard euro. Dit is een stijging van 17 procent ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar.

Webwinkels verwachten in het vierde kwartaal maar liefst 4,9 miljard euro omzet te draaien. Het vierde kwartaal is vanwege de feestdagen altijd de beste periode voor webwinkels.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.