Twitter: We Winnen De Strijd Tegen Trolls

Twitter strijd tegen trollsDe Europese vice-president van Twitter, Bruce Daisley heeft tegenover The Independent laten weten dat Twitter de strijd tegen gewelddadige gebruikers en online pesterijen aan het winnen is.

In februari van dit jaar schreef de voormalige Twitter CEO nog dat Twitter “waardeloos” was in het aanpakken van gewelddadige gebruikers, online pesterijen en bedreigingen. Twitter heeft vervolgens strengere maatregelen genomen en deze blijken te werken.

Als Twitter het vermoeden heeft dat een gebruiker zich niet volgens de regels gedraagt dan kan Twitter een verificatieverzoek sturen via de telefoon. De gebruiker moet dan zijn telefoonnummer invoeren om weer toegang te krijgen tot de app. “Zo herinneren we de gebruiker eraan dat hij/zij waarschijnlijk de regels overtreedt. De gebruiker weet dan dat wat hij op Twitter doet, ook in de echte wereld bestaat“, aldus Daisley. Ook kan Twitter zien of de gebruiker andere Twitter-accounts op zijn of haar telefoon heeft staan die zijn geblokkeerd.

We hebben meer tijd en moeite gestoken in gebruikersveiligheid dan in andere dingen. We zien een verband tussen de maatregelen die we hebben genomen en een afname van het slechte gedrag.

via [metronieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.