BlackBerry Komt In 2016 Alleen Nog Maar Met Android-telefoons

BlackBerry_PrivBlackBerry zal in 2016 alleen nog maar telefoons op de markt brengen die draaien op het Android-besturingssysteem. Dat heeft ceo John Chen in een interview met CNET laten weten.

BlackBerry wil in 2016 één of twee nieuwe telefoons uitbrengen die enkel op het Android-besturingssysteem zullen draaien. De Canadese fabrikant zal dus geen gebruik maken van zijn eigen smartphone-besturingssysteem Blackberry 10.

In 2015 introduceerde BlackBerry de eerste smartphone die draait op Android. Verkoopcijfers van de BlackBerry Priv zijn niet bekend, maar volgens John Chen gaat het “goed“.

De BlackBerry Priv draait op Android 5.1.1 (Lollipop) en beschikt over een 5.4-inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een 64-bit Snapdragon 808 Hexa-Core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 18 megapixel camera aan de achterkant, een 2 megapixel selfiecamera, een 3410mAh accu, een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord met trackpad en ondersteuning voor LTE, GPS en Bluetooth 4.1.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.