“Nokia C9 Eerste Android-smartphone Van Nokia”

Nokia N1Nokia heeft zelf al aangegeven weer actief smartphones te willen maken, maar details heeft de Finse fabrikant niet vrijgegeven. Nu zijn er echter voor het eerst geruchten opgedoken van de Nokia C9, een high-end Android smartphone.

Nokia, ooit de grootste mobiele telefoon fabrikant ter wereld, is na de introductie van Android en smartphones in bekendheid afgezwakt. Na de overname van de smartphonetak door Microsoft mocht Nokia als onderdeel van de deal tot 2016 zelf geen smartphone meer maken. Nu 2016 is aangebroken heeft Nokia al aangegeven wel weer smartphones te willen maken, maar dat daar geen haast bij is.

De eerste geruchten van een onbekend toestel moeten we altijd even met een flinke korrel zout nemen, maar als de berichten kloppen is de Nokia C9 best een interessant toestel. Zo zal de Nokia C9 worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 820-chipset, 4GB werkgeheugen, 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte, een 21 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant, een metalen behuizing en een verwijderbare accu. De verwachte adviesprijs is 415 euro.

Wanneer Nokia de eerste Android-smartphone zal uitbrengen is niet bekend. Nokia liet tijdens de Mobile World Congress al weten dat het best mogelijk is dat we dit jaar al de eerste smartphone te zien krijgen, maar dat het ook net zo goed in 2017 kan zijn.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.