Motorola-toestellen Krijgen Voortaan Vibe UI-schil

motorola_lenovoLenovo heeft laten weten dat Motorola-toestellen in de toekomst zullen worden gecombineerd met de Vibe UI-schil. Deze schil heeft geen app-drawer en is voorzien van veel bloatware. Een grote teleurstelling voor Motorola-fans, aangezien de huidige toestellen juist draaien op bijna stock Android.

Chen Xudong, een topman van Lenovo heeft tijdens een interview laten weten dat Motorola-toestellen voortaan allemaal een vingerafdrukscanner krijgen en onder de naam ‘Moto by Lenovo‘ zullen worden uitgebracht. Ook krijgen deze ‘Moto by Lenovo’-toestellen geen scherm meer kleiner dan 5-inch.

Chen Xudong laat verder weten dat de Chinese fabrikant de Vibe UI-schil en de ‘Moto by Lenovo’-toestellen wil combineren. De Vibe UI-schil is een zwaar aangepaste versie van Android en draait al op andere Lenovo-toestellen. Zo is er onder andere geen appdrawer aanwezig en het geheel lijkt een beetje op Huawei, Xiaomi en iOS van Apple.

Uiteindelijk krijgen de ‘Moto by Lenovo’-toestellen een combinatie van stock Android en Vibe UI. Hoe deze schil er uit gaat zien is niet bekend. Ook weten we niet welke elementen van welke schil er aanwezig zullen zijn. De bijna stock Android-interface lijkt in ieder geval verleden tijd.

Er zijn best veel fabrikanten die zijn toestellen voorzien van een aangepaste versie van Android met veel bloatware. Toch is deze beslissing voor de Motorola-fans een zware teleurstelling, aangezien de weinig voorgeïnstalleerde applicaties en het lichte besturingssysteem voor velen de grootste reden was om een Motorola-smartphone te kopen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.