Review Veho M6 360 Bluetooth Speaker

Veho-M6-360-Bluetooth-SpeakerHet is al vaker gezegd; draadloze speakers heb je in allerlei soorten en maten. Sommige speakers zijn vooral functioneel, terwijl anderen het meer moeten hebben van de uitstraling. Heel soms kom je speakers tegen, die én kwalitatief erg goed zijn én er ook nog eens erg mooi uitzien. Androidics kreeg zo’n speaker in handen, dankzij MobileFun. Het is de chique uitziende Veho M6 360 Bluetooth speaker.

Inhoud
Hoewel de speaker er zeer deftig uitziet, is de verpakking waarin hij wordt geleverd, niet erg speciaal. Dat hoeft ook niet perse, maar soms kan de verpakking al beslissend zijn om een apparaat wel of niet te kopen. Op de zwarte doos staat wel levensgroot de Veho M6 360 afgebeeld.

Veho-M6-360-Bluetooth-Speaker-review

In de doos bevind zich natuurlijk de speaker. Verder is er een oplaadkabel en een line-in kabel meegeleverd. De korte handleiding laat duidelijk zien wat deze speaker allemaal kan.

Design
Wat als eerste opvalt is het design van de speaker. Het is chique, past in deze tijd, maar heeft ook een wat retro uitstraling. Dit is nou een typische speaker die niet zou misstaan in de woonkamer. De Veho M6 360 wil je graag opvallend in beeld hebben. Iedereen mag deze speaker zien.

De Veho M6 360 heeft een prachtige geborsteld aluminium achterkant die doorloopt in de voet van de speaker. Dit geeft de speaker een erg mooie en luxe look. De voorkant is bedekt met grijze stof, waarachter de speakers verstopt zitten. Het Veho logo is opvallend op de stof geplaatst.

Veho-M6-360-Bluetooth-Speaker-review-3

Bovenop zitten vier knoppen. Met deze knoppen zet je de speaker aan/uit, regel je het volume, en pauzeer je de muziek. Je kunt met deze knoppen ook inkomende gesprekken opnemen. Ook bovenop zit een lederen handgreep. Dankzij deze bruine handgreep, wordt niet alleen de uitstraling verstrekt, maar is de speaker ook handig te verplaatsen.

De Veho M6 360 is dus een erg opvallende speaker, waar je ongetwijfeld snel aan verkocht raakt. Alleen al voor het design zou je deze speaker kopen. Om de speaker mee te nemen op reis zou het handig zijn om een soort opbergzakje te hebben. Helaas is dat niet meegeleverd bij deze speaker.

Functioneel
De bouwkwaliteit is erg goed, zoveel is inmiddels duidelijk. Hoe zit het met de kwaliteit van het geluid? Dat zit wel goed. Er komt een zeer helder geluid uit de Veho M6 360 en ook de bas is aardig. Maar zoals zo vaak bij dit formaat speakers, kan de bas altijd beter. Hoewel het geluid ook bij hoog volume nog lekker klinkt, is de bas soms wat doffig. Het klinkt zeker niet slecht, maar het kan beter.

Veho-M6-360-Bluetooth-Speaker-review-4

Het koppelen van je telefoon met de speaker gaat overigens ook zeer eenvoudig. De verbinding komt tot stand via Bluetooth en heeft een bereik van ongeveer 10 meter. Dat is meestal meer dan genoeg en bij mijn test kon ik zelfs meer dan 10 meter halen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de verbinding zomaar wegvalt. Veel speakers hebben trouwens ook nog de optie om via NFC verbinding te maken. Dat is vaak nog net iets makkelijker dan via Bluetooth. De makers van deze speaker hebben dat er echter niet ingebouwd. Het is geen gemis, maar het was een mooi extraatje geweest.

Je kunt ook gesprekken aannemen met deze Veho M6 360. Ik ben daar persoonlijk geen fan van. Mijn ervaring is dat de persoon aan de andere kant van de lijn mij vaak niet goed kan verstaan of soms zelfs helemaal niks hoort. Ook bij deze speaker is die ervaring helaas weer bevestigt. De functie kan handig zijn uiteraard, maar het is een speaker om muziek mee af te spelen en niet om telefoongesprekken mee te voeren.

Veho-M6-360-Bluetooth-Speaker-review-2

De beloofde accuduur van 8 uur, wordt wel ongeveer gehaald. En dat is prettig, want als je een avondje naar je favoriete muziek wil luisteren, dan is het niet handig als de speaker er halverwege mee ophoudt.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Het opvallende design en de heldere geluidsproductie zorgen ervoor dat deze Veho M6 360, zowel qua uitstraling als qua functionaliteit een uitstekende speaker is. Hoewel de bas iets beter kan en er geen handig meeneemzakje bij is geleverd, is deze speaker toch een zeer goede keuze. Juist vanwege z’n looks, is dit de speaker die je in je huiskamer wil hebben staan. En dankzij de aantrekkelijke prijs is de Veho M6 360 helemaal onweerstaanbaar geworden.

Voordelen
–    schitterend design
–    goed geluid
–    compact
–    uitstekende batterijduur

Nadelen
–    de bas kan beter
–    geen opberg-, meeneemzakje
–    geen NFC

Prijs: €67,49 bij MobileFun.nl – €62,49 na invoeren van onderstaande kortingscode.
Kortingscode: VEHO5 (Androidics.nl lezers krijgen op MobileFun.nl €5,00 korting bij de aanschaf van de speaker.)

Meer info: Veho M6 360

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Peter schreef:

    Ik mis in je review de tijd die nodig is om hem weer helemaal op te laden als de batterij leeg is.
    Ook mis ik bij deze speaker sowieso een lader. Waarschijnlijk niet meegeleverd om de prijs te drukken. Jou niet opgevallen? Zo te zien kan je hem dus alleen met de USB kabel opladen via een PC of laptop (moet dan wel aan staan en gaat vermoedelijk niet erg snel) of de lader van je telefoon. Niet bepaald top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.