BlackBerry Reageert Op Kraak-rapport NFI

BlackBerry-LogoBlackBerry heeft gereageerd op het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waarin staat dat het mogelijk is om versleutelde e-mails van een Blackberry-toestel te ontcijferen.

Na het vrijgeven van het NFI-rapport is de Canadese fabrikant BlackBerry in verlegenheid gebracht, omdat de fabrikant zijn BlackBerry-OS promoot als een extra veilig besturingssysteem waarop e-mails worden versleuteld. De website Misdaadnieuws bracht op 21 december een rapport naar buiten waarin staat dat de NFI in staat is om versleutelde e-mails op BlackBerry smartphones te decoderen om vervolgens als bewijsmateriaal te kunnen gebruiken. De NFI zou in totaal 279 e-mails van een BlackBerry smartphone hebben ontcijferd.

Via een officiële reactie heeft BlackBerry laten weten dat het bedrijf via de media kennis heeft genomen van het bericht dat Nederlandse Forenische opsporingsdiensten in staat zijn versleutelde data op een BlackBerry smartphone te ontcijferen. BlackBerry laat weten dat er geen informatie bekend is over het betreffende BlackBerry toestel en hoe deze was geconfigureerd, werd beheerd of werd beveiligd.

Volgens BlackBerry is het alleen mogelijk om communicatie en data op een BlackBerry smartphone te decoderen als de smartphone door de gebruiker zelf niet op de juiste wijze is beveiligd, er onveilige applicaties van derden aanwezig zijn of als de gebruiker zelf toestemming geeft aan Forensische opsporingsdiensten.

BlackBerry laat nogmaals weten dat de BlackBerry-smartphones veilig zijn er dat er geen achterdeurtjes in BlackBerry toestellen zitten die gebruikt kunnen worden door inlichtingen- en opsporingsdiensten. Ook heeft de NFI geen details vrijgegeven over de manier waarop het NFI toegang heeft gekregen tot de versleutelde data.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.