WhatsApp Voortaan Gratis, Behalve Voor Bedrijven

WhatsAppWhatsApp-topman Jan Koum heeft tijdens een technologieconferentie in Duitsland laten weten dat het huidige verdienmodel niet zo goed werkt. WhatsApp heeft daarom besloten om de abonnementkosten van 89 cent per jaar te schrappen.

Sinds een paar jaar kunnen nieuwe WhatsApp-gebruikers de dienst een jaar lang gratis proberen, maar moeten na het eerste jaar een betaalde abonnement afsluiten. Deze jaarlijkse kosten van 89 cent zijn voor sommige gebruikers een belemmering, omdat hiervoor een creditcard vereist is, aldus de topman. Door het verdienmodel van WhatsApp aan te passen wil het bedrijf voorkomen dat mensen de chatdienst vanwege deze reden niet gebruiken.

Inplaats van de jaarlijkse kosten voor de gewone gebruiker wil WhatsApp nu geld gaan verdienen met de grotere bedrijven die WhatsApp gebruiken. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die WhatsApp gebruiken om makkelijk in contact te komen met klanten.

Ik zie voor me dat je straks via WhatsApp een restaurant kunt vragen wanneer er plek is, vervolgens drie opties krijgt aangeboden en er gelijk één kunt selecteren“, aldus Koum.

Hoe WhatsApp precies geld wil verdienen is nog niet duidelijk. Mogelijk wil WhatsApp bedrijven tegen betaling op maat gemaakte functies aanbieden. Het platform blijft wel advertentievrij.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.