Dit Zijn De Slechtste Wachtwoorden Van 2015

wachtwoordenIedereen gebruikt wachtwoorden, maar de wachtwoorden zijn niet allemaal even veilig. Uit de lijst met slechtste wachtwoorden van 2015 blijken 123456, password, 12345678 en qwerty het meest onveilig.

De bovenstaande wachtwoorden zijn op verschillende manieren onveilig. Zo zijn de wachtwoorden kort en simpel of komen ze in het woordenboek voor. Ook bestaan veel onveilige wachtwoorden uit rijen met nummers. Enkele nieuwkomers in de lijst met slechtste wachtwoorden zijn welcome, solo en starwars. Ook de variant op password, passw0rd, is niet veilig.

Hackers kunnen bovenstaande wachtwoorden en andere veelgebruikte wachtwoorden makkelijk raden met een zogeheten bruteforce-aanval. Hierbij worden veelvoorkomende wachtwoorden gematcht met het account van het doelwit.

Het is aan te raden wachtwoorden te gebruiken die een combinatie zijn van normale letter, hoofdletters en nummers. Klokkenluider Edward Snowden gebruikte MargaretThatcheris110%SEXY als voorbeeld voor een veilig wachtwoord. Ook is het aan te raden om verschillende wachtwoorden te gebruiken. Om deze verschillende wachtwoorden te onthouden kan je gebruik maken van applicaties als LastPass en 1Password.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.