Cord En Soundwave Overgenomen Door Spotify

spotifyDe streamingmuziekdienst Spotify heeft zijn afdeling productontwikkeling uitgebreid met teams van Cord Project en Soundwave. Spotify heeft de overname van beide bedrijven deze week bekendgemaakt.

Cord Project is in 2014 opgericht. Het doel van het bedrijf was om mensen weer met elkaar te laten bellen. Zo kunnen gebruikers korte geluidsfragmenten zoals een ingesproken bericht of een muziekfragment naar elkaar, een groep of naar de hele wereld sturen. Cord heeft ook de app Chhirp, PaperCraft en Snakemoji gemaakt. Chhirp maakt het mogelijk om audio te delen via Twitter. PaperCraft en Snakemoji zijn simpele spelletjes voor de smartwatch. Cord heeft al een miljoen gebruikers, maar door de overname door Spotify zullen de diensten van Cord worden stopgezet.

Het Ierse bedrijf Soundwave is opgericht in 2012. Dit bedrijf ontwikkelt technologieën en producten die het ontdekken van muziek bevorderen. Met de app van Soundwave kunnen gebruikers nieuwe muziek ontdekken en delen. De app is al meer dan anderhalf miljoen keer gedownload.

De teams van Cord en Soundwave zullen samen met Spotify werken aan aansprekende en innovatieve muziekervaringen om een goede beleving te creëren voor muziekfans.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.