1,44 Miljard Smartphones Verscheept In 2015

Android smartphonesHet aantal verscheepte smartphones is in 2015 met ongeveer 12 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. In totaal zijn 1,44 miljard smartphones verscheept, aldus marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

Samsung is net als vorig jaar de grootste smartphonefabrikant met een aandeel van 22,2 procent. Apple staat op de tweede plek met een aandeel van 16,1 procent. De derde plek is ingenomen door de Chinese fabrikant Huawei. Huawei heeft een aandeel van 8 procent.

Smartphonemarkt-2015-chart

In totaal zijn er in 2015 1.44 miljard smartphones verscheept, tegen 1,28 miljard in 2014. In het vierde kwartaal van 2015 groeide de smartphonemarkt met slechts 6 procent, het laagste groeipercentage ooit volgens Strategy Analytics. De groeivertraging is het gevolg van hoge smartphone-penetratie in onder andere Zuid-Korea, Japan, de VS en West-Europa. Ook kopen mensen minder snel een nieuwe smartphone.

Samsung zal naar verwachting volgende maand tijdens de Mobile World Congress de Galaxy S7 introduceren. Mede dankzij dit topmodel en de tegenvallende verkoop van de iPhone blijft Samsung naar verwachting volgend jaar weer marktleider.

via [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.