Ook Huawei Werkt Aan Opvouwbare Smartphone

HuaweiSteeds meer fabrikanten houden zich bezig met het ontwikkelen van opvouwbare smartphones. We verwachten volgend jaar onder andere een opvouwbare smartphone van Samsung, maar de Chinese fabrikant Huawei schijnt nu ook aan een opvouwbare smartphone te werken.

Huawei heeft namelijk een patent aangevraagd voor een toestel die opgevouwen het formaat van een smartphone heeft, maar uitgeklapt het formaat van een tablet heeft. Huawei heeft voor het opbouwsysteem een unieke oplossing bedacht.

Wanneer de smartphone van Huawei is opgevouwen zit het scherm niet aan de binnenkant, maar aan de buitenkant van het toestel. Op deze manier lost Huawei een groot probleem op. Het maken van een opvouwbaar scherm is namelijk vrij eenvoudig, maar het wordt vrij moeilijk zodra de draaihoek klein wordt. Door het scherm aan de buitenkant van het toestel te plaatsen is de draaihoek een stuk groter, waardoor het buigen van het scherm relatief eenvoudig is.

Huawei zou al een tijdje werken aan de techniek, aangezien het patent al is aangevraagd in september van 2017. Ook liet Richard Yu, CEO van de consumentenzakentak van het bedrijf, in het verleden al eens weten dat het bedrijf een werkende prototype heeft.

bron [LetsGoDigital]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.