Sony Sluit 2015 Af Met Winst

SonySony heeft 2015 afgesloten met winst, maar dit kwam niet door de verkoop van smartphones of camerasensoren. De winst is te danken aan de goede verkoop van de Playstation 4.

In het vierde kwartaal van 2015 is de winst van de Japanse fabrikant met maar liefst 33 procent gestegen tot 910 miljoen euro. Dit is vooral te danken aan de goede verkoop van de PlayStation 4 tijdens de feestdagen. De omzet van Sony steeg met 10.5 procent naar 4,45 miljard euro. Sony verkocht 8,4 miljoen PlayStations in het vierde kwartaal van 2015, een stuk meer dan de 6,4 miljoen in de zelfde periode een jaar geleden.

Sony doet het normaal ook erg goed met zijn sensordivisie, die onder andere cameramodules voor smartphones maakt. De omzet van deze divisie is echter met 12,6 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

Sony heeft er voor gekozen om minder smartphones op de markt te brengen. Hierdoor weet de fabrikant minder toestellen te verkopen, maar is de smartphonedivisie ook niet meer verantwoordelijk voor grote verliezen. In totaal heeft Sony in het vierde kwartaal 7,6 miljoen smartphones verkocht, tegen 11,9 miljoen een jaar eerder.

Op PS4-kopen.com kun je gemakkelijk een goedkope PlayStation 4 kopen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.