Qualcomm Introduceert Snapdragon 625, 435 En 425

qualcomm snapdragonDe chipfabrikant Qualcomm heeft drie nieuwe chipsets aangekondigd voor smartphones. Deze chips moeten meer geavanceerde technologieën brengen naar goedkopere toestellen.

De nieuwe chips van Qualcomm hebben onder andere ondersteuning voor 4G/LTE, dual-camera’s en de Qualcomm TruSignal-technologie. Deze technologie moet voor betere beeldkwaliteit zorgen. Ook zijn de chips geoptimaliseerd voor Android 6.0 (Marshmallow) en is er ondersteuning voor Quick Charge, een technologie die het opladen van de accu moet versnellen.

De Snapdragon 625 is voorzien van een octa-core ARM Cortex-A53 CPU en een X9 LTE-modem voor uploadsnelheden tot 150 Mbps. Ook de Snapdragon 435 is voorzien van een octa-core ARM Cortex-A53 CPU, maar heeft een X8 LTE-modem voor downloadsnelheden tot 300 Mbps en uploadsnelheden tot 100 Mbps. De goedkoopste van de drie, de Snapdragon 425, is voorzien van een 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU met een X6 LTE-modem voor uploadsnelheden tot 75 Mbps.

De eerste smartphone met een van de nieuwe Qualcomm-chips staan gepland voor 2016. Qualcomm heeft deze week ook al een chip aangekondigd die speciaal is gemaakt voor smartwatches.

via [portablegear]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.