Google Stopt Met Online Fotodienst Picasa

Google PicasaGoogle heeft besloten om te stoppen met de online fotodienst Picasa. Inplaats daarvan wil het bedrijf zich focussen op de nieuwe dienst Google Photos. Dat heeft Google via een blog post bekend gemaakt.

We hebben besloten in de komende maanden met Picasa te stoppen om volledig op de fotodienst in Google Photos te focussen. We denken dat we een veel betere ervaring kunnen scheppen door ons op één dienst te concentreren die meer functionaliteit biedt en op mobiel en desktop werkt, dan onze inspanningen over twee verschillende producten te verdelen.

Vanaf 15 maart 2016 zal de desktopversie van Picasa niet meer te downloaden zijn. Mensen die de app voor deze datum hebben gedownload kunnen de app nog wel gebruiken. Er zullen echter nooit meer updates worden uitgebracht.

De foto’s en video’s van Picasa Web Album-gebruikers zullen automatisch worden overgezet naar Google Photos. Hier kan je doorgaan met het uploaden, organiseren en delen van je foto’s. Voor mensen die geen gebruik willen maken van Google Photos zal een speciale plek worden aangemaakt waar je al je Picasa Web Albums data kan ophalen. Je kunt echter geen nieuwe albums aanmaken of bewerken, hiervoor moet je naar Google Photos. De veranderingen zullen in de maand mei worden doorgevoerd.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.