Dataverbruik 4G Blijft Stijgen

Modern communication technology mobile phoneUit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het aantal gebruikte MB’s over het 4G-netwerk in het derde kwartaal van 2015 flink is gestegen. Het 3G-netwerk lijkt te zijn uitgegroeid.

Het 4G verbruik in Nederland is in het derde kwartaal van 2015 gestegen van 14,7 miljard MB naar 18,3 miljard MB. Het 3G verbruik is met 13,1 miljard MB in het derde kwartaal vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van het tweede kwartaal (12,9 miljard MB).

Mobiele-Data-verbuik-Nederland

Het aantal belminuten met een vaste telefoon is met 16 procent gedaald naar 3,75 miljard minuten. Het aantal belminuten met een mobiele telefoon is juist met 7 procent gestegen. Het totale aantal belminuten is met ongeveer 400 miljoen minuten gedaald.

Het lijkt er op dat steeds meer mensen communiceren via chat-apps zoals WhatsApp en Facebook. Hierdoor bellen we minder vaak, maar gebruiken we meer MB’s.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

 1. Lex schreef:

  Dataverbruik 4G Blijft Stijgen.

  De kosten daarvan ook.

  Ik heb een oud zakelijk abonnement nog echt onbeperkt.

  De Data bundels in nederland zijn nog steeds beperkt en erg duur, in vergelijking met andere Europese landen waar je voor minder geld echt onbeperkt internet hebt.

  Prepaid internet.

  Ik heb ook nog een notebook met Prepaid kaartje, Even niet opletten en Windows is zijn updates aan het binnen halen dag MB’s tot 1-2 GB tegoed.

  Doordat de snelheid omhoog is gegaan ga je ook sneller door je databundel heen, bijkopen dan maar “wat bij sommige providers mogelijk is”

  Tijd dat onbeperkt internet ook in nederland weer terug komt desnoods alleen in de duurdere bundels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.