Microsoft Stopt Met ‘Project Astoria’

project-astoriaMicrosoft heeft aangegeven te stoppen met Project Astoria. Met dit project wilde Microsoft het mogelijk maken om Android-apps makkelijk één op één over te zetten naar Windows Mobile.

Doordat er minder Windows Phone gebruikers zijn, is het voor ontwikkelaars minder aantrekkelijk om tijd te steken in het ontwikkelen van Windows Phone applicaties. Dit is de reden dat Microsoft besloot om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om iOS en Android-apps over te zetten. Project Astoria moest de oplossing worden voor Android-ontwikkelaars.

Volgens Microsoft is het nu echter “verwarrend voor ontwikkelaars om 2 projecten te hebben“. Er is namelijk al een Project Islandwood om iOS-apps te porten naar Windows Mobile. Ontwikkelaars hebben vooral behoefte aan één techniek om mee te werken, aldus Microsoft.

Microsoft raadt Android-ontwikkelaars aan om Project Islandwood te gaan gebruiken, er zitten namelijk veel overeenkomsten in. Ook kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van Project Xamarin, een platform om native apps te laten draaien op zowel Windows 10 als op Android en iOS.

Het nieuws komt niet geheel onverwachts, aangezien Microsoft eind vorig jaar al bijna geen informatie meer vrij gaf over het project.

via [pcmweb]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.