Apps Opslaan Op SD-kaart Niet Mogelijk Met Galaxy S7 En LG G5

LG G5De nieuwe functie ‘Adoptable Storage’ is niet overgenomen door Samsung en LG. Hierdoor is het niet mogelijk om applicaties te installeren op de microSD-kaart van de Galaxy S7 en LG G5.

In Android 6.0 (Marshmallow) heeft Google een nieuwe functie geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is om een microSD-kaart zo te formatteren dat deze wordt gezien als intern smartphonegeheugen. Hierdoor kunnen applicaties op de SD-kaart worden geïnstalleerd, waardoor er weer meer ruimte overblijft op de smartphone zelf.

Samsung-Galaxy-S7-en-Galaxy-S7-Edge

Uit tests van Android Central en Ars Technica blijkt dat zowel Samsung als LG de ‘Adoptable Storage’ niet hebben ingevoerd op de nieuwe flagship-toestellen. Dit is een tegenvaller voor mensen die veel grote games spelen op smartphones.

Samsung laat in een verklaring weten dat de nieuwe Android-functie ervoor kan zorgen dat een microSD-kaart bij het eerste gebruik onverwachts wordt geformatteerd. Hierdoor zullen de gegevens die al op de microSD-kaart staan verloren gaan. Ook denkt Samsung dat de meeste mensen de SD-kaart juist gebruiken voor films en foto’s, inplaats van applicaties.

Adoptable Storage is ook vooral gericht op opkomende markten waar apparaten met 4 tot 8 GB aan opslag gewoon zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.