App review: Tweedle voor Android

Sinds een tijdje is er een nieuwe Twitter app geplaatst in de Google Play Store, aangezien Twitter niet meer weg te denken is op onze mobile devices hebben wij deze app natuurlijk gedownload.
Tweedle wat heeft deze applicatie dan ten opzichte van alle andere Twitter applicaties die de play store inmiddels rijk is.

Beginscherm
Mooi blauw is niet lelijk, “Tap here to start’’, vul hier je twitter gegevens in, ook in de vervolg schermen is het blauw doorgevoerd, lekker rustig en overzichtelijk maakt het blauw de app.

Het Timeline scherm, simpel, strak, rustig alles wat er nodig is staat er op, de mogelijkheid om een nieuwe tweet te schrijven doe je met het plusje, zoekopdrachten doe je door het vergrootglas icoontje aan te klikken.

Het Mentions scherm daar kom je door middel van een veeg/swipe naar links, ook hier zijn het plusje en het vergroot glas icoontje aanwezig, wil je reageren op een mention dan doe je dit door op het pijltje te klikken, waarna je ook de mogelijkheid hebt om de mention te delen, mocht er een foto of andere afbeelding bij de mention gevoegd zijn kun je die in-app bekijken, jammer genoeg wordt Mobypicture nog niet ondersteund.

Het Direct message scherm, hier zie je een foto met bio die hoort bij het twitter account waarmee je de direct message berichten hebt verstuurd, ook het aantal berichten staat vermeld.

Gemis van het # teken of het @ teken is er zeker, gelukkig is er de auto-aanvul optie na het @ teken die automatisch de gebruikersnamen invoegt, jammer genoeg worden de hastags niet onthouden door de app.
Foto’s toevoegen vanuit je album en een foto maken met de app, beide optie’s zijn mogelijk,
locatie toevoegen is ook een optie d.m.v. het icoontje.

Instellingen
Ook hier doet de app niet onder voor de meest populaire, vermeldingen, update interval, media provider allemaal in te stellen naar wens.

Profiel
Eigenlijk geen verrassingen op dit scherm, profiel foto, twitter bio, volgend en volgers en vermeld. Swipe/veeg naar links en je ziet de tweets die je zelf geplaatst hebt, daarna kom je d.m.v. vegen je vermeldingen tegen en als laatste je opgeslagen favorites.

Conclusie
Weinig aan te merken op de applicatie, doet wat hij moet doen loopt soepel, geen enkele crash en update’s zijn er regelmatig. Nadeel is nog wel dat erg geen lijsten gemaakt kunnen worden.

Downloaden
Klik hier om de app te downloaden

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.