WhatsApp Gaat Android-gesprekken Beter Beveiligen

WhatsApp encryptieUit vertalingen van WhatsApp blijkt dat de groepsgesprek-functie op de Android-versie van WhatsApp binnenkort eind-tot-eind-versleuteling krijgt. Ook telefoongesprekken krijgen encryptie zodat niemand kan meeluisteren.

WhatsApp vraagt vrijwilligers regelmatig om teksten te vertalen naar bijvoorbeeld het Nederlands. Uit één van deze teksten blijkt dat WhatsApp in een toekomstige versie van Android betere beveiligingen zal toevoegen.

WhatsApp is al langer bezig de chatdienst beter te beveiligen. Zo werden vorig jaar al berichten tussen iOS-gebruikers versleuteld, maar groepsgesprekken en gesprekken tussen iOS en Android-gebruikers zijn in theorie nog steeds te onderscheppen. Aan deze “onveilige” gesprekken komt binnenkort dus een einde. Voor de beveiliging maakt WhatsApp gebruik van de encryptie van Open Whisper Systems, een bedrijf dat zelf de beveiligde chat-app Signal heeft gemaakt. Dankzij deze encryptie is het voor niemand, inclusief WhatsApp zelf, mogelijk om berichten te lezen die worden onderschept.

Volgens de vertaling kunnen WhatsApp-gebruikers straks zien of iemand een veilige versie van WhatsApp gebruikt. Op deze manier is te controleren of een gesprek versleuteld is of niet.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.