Samsung Galaxy S7 Edge Heeft Vochtsensor In USB-poort

Samsung Galaxy S7 Edge waterdichtDe Galaxy S7 Edge is nog niet beschikbaar voor de normale consument, maar steeds meer video’s en features van Samsung’s nieuwe flagship zijn al te zien op het internet. Uit nieuwe informatie blijkt dat de Galaxy S7 Edge is voorzien van een vochtsensor, waardoor je een waarschuwing krijgt te zien als er water in de micro usb-poort zit.

Zodra er water in de usb-poort zit, krijg je een melding te zien met een waarschuwing dat het beter is de usb-poort droog te maken voordat je de smartphone aan de lader hangt. De smartphone heeft wel een waterafstotende behuizing met een IP68-rating, maar dit houdt niet in dat de smartphone geen waterschade kan oplopen. De Galaxy S7 Edge kan zonder problemen een tijdje in een bak water liggen die minder dan een meter diep is. Toch is het beter om het toestel zo snel mogelijk weer uit het water te halen, anders bestaat er toch een kans dat water in de smartphonebehuizing komt en de smartphone zal beschadigen.

Omdat niet iedereen weet dat het opladen van een nat toestel niet een slim idee is, heeft Samsung een extra beveiliging ingebouwd. Zo heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de zekerheid een veiligheidsklep ingebouwd die ontdekt als mensen onder water een stroomkabel in de micro usb-poort proberen te steken. De smartphone zal dan niet opladen in een natte omgeving.

Ook in de handleiding van de Samsung Galaxy S7 Edge staat dat het nog steeds mogelijk is om je toestel te beschadigen als de smartphone te lang onder water heeft gelegen.

Your device has been tested in a controlled environment and certified to be water and dust-resistant in specific situations (meets requirements of classification IP68 as described by the international standard IEC 60529-Degrees of Protection provided by Enclosures [IP Code]; test conditions: 15-35°C, 86-106 kPa, 1.5 metre, 30 minutes). Despite this classification, it is still possible for your device to be damaged in certain situations.”

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.