€230: Zoveel Kost De Samsung Galaxy S7 Werkelijk

Samsung Galaxy S7Onderzoeksbureau IHS heeft uitgerekend hoeveel de hardware kost die de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung gebruikt in de Galaxy S7. In totaal komt het onderzoeksbureau uit op €230, een bedrag dat vrij laag lijkt voor een toestel met een adviesprijs van €699.

De Galaxy S7 is onder andere voorzien van een 5,1-inch display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 2,3GHz Exynos octa-core chip van Samsung, 4GB werkgeheugen en een 12 megapixel camera. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van €699. maar mocht je nieuwsgierig zijn hoeveel Samsung zelf moet betalen voor de hardware in de smartphone dan heeft onderzoeksbureau IHS daar nu een antwoord op.

IHS heeft berekend hoeveel de hardware in de Amerikaanse versie van de Galaxy S7 samen kost. De Amerikaanse versie heeft een Qualcomm Snapdragon 820-chipset in plaats van Samsung’s eigen Exynos-chipset. Deze chip is met $62 ook gelijk het duurste onderdeel. De 12 megapixel-sensor kost $13,80 en het assembleren van deze sensor kost ongeveer $5. Uiteindelijk komt alles bij elkaar opgeteld uit op $255, omgerekend ongeveer €230.

Samsung-Galaxy-S7-Hardware

Door het grote verschil met de uiteindelijke adviesprijs lijkt het er op dat Samsung enorm veel winst maakt op de verkoop van de Galaxy S7. In werkelijkheid is dit echter niet het geval. Samsung geeft namelijk ook zeer veel geld uit aan loon- en administratiekosten, distributie, marketing en research. Deze kosten moet Samsung eerst terug verdienen om uiteindelijk winst te kunnen maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.