Samsung Gear S2 Krijgt Ondersteuning Voor iPhones

Samsung Gear S2 SmartwatchDe Samsung Gear S2 smartwatch krijgt volgens de website SamMobile eind deze maand ondersteuning voor iPhones. Tot nu toe had de smartwatch alleen ondersteuning voor toestellen met Android 4.4 of hoger en minimaal 1.5GB werkgeheugen.

Samsung maakte eerder dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show al bekend dat de Gear S2 ook ondersteuning zal krijgen voor Apple iPhones. Vanaf wanneer heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant echter niet laten weten. Nu is via de doorgaans goed geïnformeerde website SamMobile naar buiten gebracht dat de smartwatch waarschijnlijk eind deze maand al een update zal ontvangen met ondersteuning voor de iPhone.

Samsung zal een update uitbrengen voor de Gear S2 en een Gear Manager-app voor iOS. Zodra de iPhone is voorzien van de Gear Manager kan deze verbinding maken met de Gear S2. Door het gesloten karakter van iOS is het wel zeer waarschijnlijk dat iPhone-gebruikers niet alle functies hebben die Android-gebruikers wel hebben.

Samsung heeft de keuze gemaakt om iOS te ondersteunen om een grotere groep consumenten te bereiken. iPhone-gebruikers kopen doorgaans meer accessoires voor hun smartphone dan Android-gebruikers. Apple heeft met de Apple Watch momenteel de ruime meerderheid van de smartwatchmarkt in handen. Samsung staat op de tweede plek.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.