WhatsApp En Facebook Boos Op Utrechtse Startup

watermelonWatermelon is een Nederlandse startup die een klantenservicesysteem heeft ontwikkeld voor bedrijven om via WhatsApp met hun klanten te communiceren. WhatsApp is hier niet blij mee en heeft Watermelon gevraagd te stoppen met de dienst.

Watermelon heeft een brief ontvangen van een Amerikaans advocatenkantoor, waarin staat dat de dienst van Watermelon ingaat tegen de gebruikersvoorwaarden van WhatsApp. Het systeem van Watermelon functioneert als een dashboard, waaraan verschillende chat-apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger kunnen worden gekoppeld. Meer dan 700 bedrijven maken gebruik van dit systeem.

Watermelon maakt gebruik van een onofficiële methode om WhatsApp met het systeem te laten communiceren. Dit is echter niet het probleem, omdat meer bedrijven gebruik maken van deze methode. De start-up is daarom ook niet van plan actie te ondernemen. In de brief staat dat Watermelon zijn diensten binnen vijf dagen moet stoppen, maar er zouden geen consequenties dreigen als dat niet gebeurt. “Het is een vage brief,” aldus Watermelon.

Watermelon heeft over de brief nog geen contact gehad met Facebook. Wel is de toegang tot Facebook’s advertentiesysteem voor Watermelon afgesloten en hebben de bedrijven hierover contact gehad.

WhatsApp heeft geen reactie gegeven. Wel heeft de chatdienst eerder laten weten zelf een service voor bedrijven te willen starten. Dit is waarschijnlijk dan ook de reden dat WhatsApp niet wil dat andere bedrijven een vergelijkbare service aanbieden via het zelfde platform.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.