Populariteit Messenger-apps In Nederland Blijft Groeien

Android-social-media-appsUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat de populariteit van Messenger-apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger in Nederland blijft groeien. Niet geheel onverwachts is WhatsApp de meest gebruikte chat-app in Nederland.

WhatsApp is de meest gebruikte messenger-app in Nederland. De chatdienst is op maar liefst 92% van alle toestellen in Nederland geïnstalleerd. Dit komt neer op 11,2 miljoen gebruikers. Een jaar geleden stond WhatsApp nog op “slechts” 87% van alle toestellen.

Op de tweede plek staat Facebook, gevolgd door Facebook’s eigen Messenger-app. Facebook is aanwezig op 74% van alle smartphones. Facebook Messenger staat op 57% van de toestellen in Nederland. Facebook is het meest populair bij vrouwen, terwijl andere social media apps zoals Google+ en HangOuts juist populairder is onder de mannen.

Volgens het zelfde onderzoek blijken ook muziek-apps in populariteit te stijgen. Momenteel hebben iets meer dan de helft van alle Nederlanders een muziek-app op de smartphone geïnstalleerd. Een jaar geleden lag dit percentage nog op 41%. Dergelijke apps zijn vooral populair onder mannen en jongeren. De eerder genoemde apps hebben niet alleen meer gebruikers, maar worden ook vaker geopend dan een jaar geleden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.