Oracle Wil 9,3 Miljard Dollar Schadevergoeding Van Google

oracle-vs-googleOracle heeft Google vijf jaar geleden aangeklaagd vanwege het schenden van patentrechten op Java-API’s die Google heeft gebruikt voor het ontwikkelen van Android. Oracle eist nu 9,3 miljard dollar.

Oracle heeft laten weten dat het bedrijf een schadevergoeding eist van maar liefst 9,3 miljard dollar, omdat Google gebruik heeft gemaakt van Java API’s waarvan Oracle het patent in handen heeft. Java is een programmeertaal dat is gemaakt door het bedrijf Sun Microsystems, maar Oracle heeft dit bedrijf jaren geleden overgekocht, waardoor het patent nu dus in handen is van Oracle.

Het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten heeft al aangegeven dat Google inderdaad gebruik heeft gemaakt van patenten die in handen zijn van Oracle. Nu hebben de advocaten van Oracle een rekening opgemaakt, waarin staat dat Oracle een directe schade heeft geleden van 475 miljoen dollar. Daarbovenop komt nog eens 8,8 miljard dollar aan inkomsten die Google eigenlijk aan Oracle had moeten afstaan. Waarschijnlijk wil Oracle met deze belachelijk hoge eis alle inkomsten die Google heeft gemaakt met Android.

Als het bedrag van 9,3 miljard dollar inderdaad wordt toegekend dan moet Google flink in de buidel tasten. De winst van Alphabet, Google’s moederbedrijf, was vorig jaar namelijk “slechts” de helft van 9,3 miljard dollar. Het is nu aan de jury om te bepalen of Google inderdaad de volle 9,3 miljard dollar moet betalen, of dat er een lagere boete moet worden vastgesteld.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.