Sim Only Wint Steeds Meer Terrein Op Nederlandse Telecom-markt

SIM OnlyUit onderzoek is gebleken dat sim only steeds meer terrein aan het winnen is ten opzichte van telefoon abonnementen met toestel. Hiervoor heeft het financiële bedrijf Deloitte op een grote schaal een vragenlijst afgenomen bij mobiele telefoongebruikers. Zij concluderen op basis van de resultaten dat steeds meer mensen een typisch Nederlandse blik hebben bij het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement. Het meest sprekende cijfer is hierbij de groei van 8 naar 35 procent in de afgelopen twee jaar wat betreft marktaandeel voor sim only. Bijna de helft van Nederland kiest inmiddels dus al voor een sim only abonnement wanneer het huidige abonnement is afgelopen. Een belangrijke reden voor het behouden van een mobiele telefoon lijkt te zijn dat de kwaliteit van de telefoons steeds beter wordt en de telefoons daardoor langer meegaan dan vroeger. Weet je nog dat het vroeger nog wel eens onzeker was hoe lang zo’n klapschermpje meeging? Tegenwoordig hebben we allemaal mobieltjes die zowel qua software als hardware een lang leven beschoren zijn.

Lekker je oude vertrouwde mobiel

Er zijn meerdere voordelen op te noemen van het nemen van een sim only abonnement. Ten eerste behoud je natuurlijk het mobieltje waarmee je wel een beetje een band mee hebt opgebouwd. Als je gebruik blijft maken van hetzelfde mobieltje, bespaar je jezelf de moeite van het verzetten van een hoop data. Ten tweede hoef je niet nog een keer een mobieltje te kopen. Het blijft altijd een flinke investering om een nieuw mobieltje aan te schaffen. Je zit dan voor langere tijd – vaak twee jaar – vast aan maandelijkse kosten om het toestel te bekostigen. Dan baal je als je ook nog eens per ongeluk een bundel hebt die eigenlijk niet bij je behoeften past. Maak dus geen onnodige fouten en kies voor sim only.

3 tips om te besparen met sim only

Als je je nieuwe sim only abonnement gaat afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat zijn nou de voordeligste deals, hoe zorg je ervoor dat je weet waar je aan toe bent, welke provider heeft op dit moment de beste service? Het zijn allemaal vragen die heel normaal zijn om jezelf te stellen. Daarom staan hier 3 tips bij elkaar, opdat je een beetje weet welke richting je in moet gaan. Tip 1: ga alleen voor een bundel die aan jouw minimale wensen voldoet. Door alle aanbiedingen die om je oren vliegen, loop je wel eens het risico om misleid te worden. Houd jezelf vanaf het begin daarom een limiet voor wat betreft MB’s, belminuten of sms’jes. Je kunt er natuurlijk een beetje van afwijken, maar doe dat niet teveel.

Kijk en vergelijk, en bespaar!

Een tweede tip is: laat je goed voorlichten. Als je sim only abonnementen vergelijkt via een site, maak je de beste kans op een goede deal. Hier staat alle informatie bij elkaar die je nodig zou kunnen hebben bij het maken van een keuze. En daarbij zal je niet gekleurde informatie vinden, zoals wel het geval kan zijn als je in een winkel van een provider vraagt om advies. Een derde en laatste tip is om regelmatig nieuwe deals in de gaten te houden. Op bijvoorbeeld Simonlyvergelijken.nl kun je gemakkelijk en onafhankelijk alle abonnementen op de Nederlandse markt vergelijken. Doordat je voor sim only kiest in plaats van voor een nieuwe mobiel, heb je al een grote stap genomen naar het besparen op je telefoonrekening. Maar het blijft altijd lonen om op onafhankelijke vergelijkingssites regelmatig te checken of er een voordeligere optie is.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.