WhatsApp Gaat Alle Berichten Versleutelen

WhatsApp encryptieWhatsApp gaat voortaan alle gesprekken van de chatdienst versleutelen zodat hackers, of bijvoorbeeld de medewerkers van WhatsApp, de berichten niet meer kunnen lezen.

Delen van de WhatsApp-app maakte al langer gebruik van zogeheten “end-to-end encryptie”, waarbij alleen de verzender en de ontvanger de berichten kunnen ontcijferen. WhatsApp gaat deze encryptie nu op alle berichten die je ontvangt of verstuurt toepassen, waardoor letterlijk niemand anders toegang kan krijgen tot deze berichten.

De beveiliging van online diensten en smartphones is de laatste tijd veel in het nieuws. Zo heeft de FBI Apple voor de rechter gesleept om de fabrikant te dwingen een iPhone van een terrorist te ontgrendelen. Apple weigerde dit. De FBI heeft nu echter zelf een oplossing gevonden om de iPhone te “kraken”. Ook chat-diensten worden steeds vaker gevraagd om informatie van gesprekken te ontcijferen, omdat de gesprekken ook voor opsporingsdiensten onleesbaar zijn.

Zodra de encryptie voor jou versie van WhatsApp beschikbaar is krijg je de volgende melding. “Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruikgemaakt van end-to-end encryptie. Tik hier voor meer informatie.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.