82 Procent Van Nederlandse Consumenten Heeft Een Mobiel Telefoon Abonnement

SIM-ONLY-abonnementAan het einde van het jaar 2014 had maar liefst 78 procent van alle Nederlanders een mobiel telefoon abonnement met een mobiele telefoon. En dit percentage is stijgende, blijkt uit de laatste cijfers over het jaar 2015. In het jaar 2015 is dit aandeel namelijk gestegen naar maar liefst 82 procent. Een stijging van maar liefst vijf procent in één jaar dus. Dit schrijft Abonnement.net naar aanleiding van het Postpaid Mobile Insights-rapport, uitgegeven door Telecompaper.

Sim only abonnement populair

De markt heeft vooral te maken met een stijgend aantal consumenten met een sim only abonnement. Dit komt deels door het feit dat steeds minder mensen kiezen voor prepaid simkaarten, omdat dit vaak een stuk duurder is. Inmiddels heeft zo’n 35 procent van de Nederlanders een goedkoop sim only abonnement. Hieruit blijkt dat de populariteit van sim only dus stijgende is, maar dat sim only het nog altijd niet weet te winnen van een mobiel abonnement met een los toestel.

Andere leuke feitjes

KPN, T-Mobile en Vodafone zijn ondanks de velen prijsvechters op de sim only markt, nog altijd de drie grootste aanbieders. Verder blijkt uit het onderzoek dat steeds meer tieners kiezen voor goedkope providers als Hollandsnieuwe en Tele2 als het gaat om postpaid aansluitingen. Senioren laten hun oog steeds vaker vallen op providers zoals Telfort en Simpel.

Maandelijkse kosten bepalend

De maandelijkse kosten blijken bij een groot deel van de consumenten (43%) nog altijd bepalend te zijn voor wat voor een abonnement zij kiezen. Het afgelopen jaar steeg dit percentage zelfs naar 47%. Verder blijkt dat consumenten steeds sneller overwegen om over te stappen naar een andere provider. 40 procent van de ondervraagden is in de afgelopen twee jaar minstens één keer overgestapt. Er zijn echter ook nog altijd trouwe abonnees; zo’n 37 procent van de ondervraagden zit al vier jaar over langer bij de huidige provider. Vooral T-Mobile en Vodafone hebben te maken met trouwe abonnees.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *